Bestekantoorkeuzes.nl

  1. processor

De top 10 beste processor van 2024

Heb je ooit geprobeerd een computer te bouwen zonder processor? Je kan het wel, maar de resultaten zijn slechts hoopvol. Een processor is een essentieel onderdeel van elke computer. Het is belangrijk om een goede processor te kiezen voor de beste prestaties. Maar hoe kies je de juiste? De markt met processor is enorm en het is moeilijk om erachter te komen welke de beste is. Gelukkig hebben wij de beste processor voor alle soorten pc's toegevoegd in onze top 10 lijst. Wij helpen je om de juiste processor te kiezen, zodat je pc het uiterste haalt uit het voor jou beste model! Lees daarom vooral verder om erachter te komen welke processor het beste bij jouw behoeften past.

Beste processor kopen? Dit zijn de beste processor van 2024

Heb je interesse om een nieuwe processor te kopen? Verstandig. Je geniet met één van de beste processor van veel gemak, maar wat is nou de beste processor van dit moment? Die vraag staat in dit artikel centraal. In dit artikel beantwoorden wij deze vraag voor je aan de hand van een top 10.

Als je een nieuwe processor wilt kopen, moet je vooral kritisch zijn. Je moet kritisch naar de verschillende varianten kijken, maar ook naar je voorkeuren en wensen. Om met je de koop van de beste processor te helpen, hebben wij een top 10 voor je samengesteld. Neem de productreviews door en neem ook onze tips door. Dat stelt je in staat om snel de beste processor uit te kiezen.

Laatste aanpassing: 28 jul. 2023

Kun je een voorliefde voor kantoorartikelen hebben? Het klinkt mogelijk apart, maar het is absoluut mogelijk. Zelf word ik helemaal gek van de mooiste artikelen voor op het kantoor. Deze artikelen maken mij blij en laten me ook efficiënter werken. Graag wil ik dat óók voor jou voor elkaar krijgen. Samen met een team van andere specialisten werk ik daarom dagelijks aan Bestekantoorkeuzes.nl.

30 jun. 2023

Marijn de Jong

De 3 beste processors uitgelicht

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan raden wij je aan om voor één van de 3 beste processor te kiezen. Deze drie varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Dit is te danken aan het praktische gemak, de samenstelling en ook de prijs-kwaliteitsverhouding. Zolang je voor één van deze 3 processor kiest, doe je volgens ons de beste aankoop.

1. AMD Ryzen 5 4500 Processor 3.6 GHz (4.1 GHz) 6-cores 12 threads 11 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth.

5/5

De AMD Ryzen 5 4500 processor is een krachtige processor met een hoge kloksnelheid, waardoor de prestaties uitstekend zijn. De processor heeft een TDP van 65W, wat zorgt voor een lagere temperatuur en een lager stroomverbruik. Ook heeft de processor een 11MB cache, waardoor het systeem sneller en soepeler kan werken. De AMD Wraith Stealth koeling is bij de Ryzen 5 4500 processor inbegrepen en biedt een stille, maar zeer krachtige koeling voor de processor. De koeling heeft een uitstekende dissipatie van de warmte, waardoor de prestaties niet alleen krachtig zijn, maar ook betrouwbaar. De koeling is zeer stil en is in staat om de processor koel te houden, zelfs bij lange en zware taken.

2. AMD Ryzen 5 5500 Processor 3 6 GHz 4 2 GHz 6-cores 12 threads 19 MB cache AM4 Socket AMD Wraith Stealth doos.

5/5

De AMD Ryzen 5 5500 processor heeft een 19 MB Cache geheugen, waardoor je met deze processor het beste uit je games en applicaties haalt. De processor bevat ook een AMD Wraith Stealth koeler, waardoor je je systeem koel houdt tijdens het spelen of het uitvoeren van taken. De AMD Ryzen 5 5500 processor is ideaal voor gamers en gebruikers die prestaties en betrouwbaarheid in één keer willen. Met de AMD Ryzen 5 5500 processor kun je nieuwe technologieën ondersteunen, zoals de nieuwste 3D-games, high-fidelity streaming, AI-acceleratie en meer. Het is ook een goede keuze voor contentcreatie, waarmee je snel en efficiënt verschillende taken kunt uitvoeren.

3. AMD Ryzen 9 5900X.

5/5

De AMD Ryzen 9 5900X is de ultieme processor voor gamers met hoge prestaties. Hij is ontworpen om multitasking uit te voeren met een hoge snelheid en een laag stroomverbruik. Met deze processor heb je de kracht om de meest veeleisende games te spelen met een ongekend hoge kwaliteit. Je krijgt 12 kernen en 24 threads die je kunnen helpen bij het uitvoeren van meerdere processen tegelijkertijd, waarmee je een ongelooflijk soepele gameervaring krijgt. De AMD Ryzen 9 5900X-processor heeft een maximale kloksnelheid van 4,8 GHz, waardoor de prestaties extreem hoog zijn. Bovendien kun je met deze processor gemakkelijk overklokken, waardoor je de kloksnelheid nog verder kunt verhogen. Hij is ook compatibel met veel moederborden, zodat je deze processor kunt gebruiken met het besturingssysteem dat bij je past. De AMD Ryzen 9 5900X geeft je een extreem hoge prestaties, waardoor je de meest veeleisende games kunt spelen met de beste kwaliteit.

Nog eens 7 prima processors

Heb je nog niet de perfecte processor voor jezelf gevonden? Dan is het verstandig om ook onderstaande 7 productreviews even door te nemen. Ook deze 7 processor voldoen aan de meeste van onze wensen en hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Neem de productreviews op je gemakje door en bepaal welke processor het beste op je wensen aansluit.

4. AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor 4 70 GHz 8 kernen.

5/5

De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is een krachtige processor met 8 kernen die een kloksnelheid heeft van 4,7 GHz. Met deze processor krijgt u de best mogelijke prestaties die u nodig heeft voor gaming op hoge snelheid. Dankzij de 8 kernen kunt u een veelvoud aan taken tegelijk verwerken, waardoor uw systeem sneller en krachtiger presteert. De hoge kloksnelheid van 4,7 GHz maakt het mogelijk om meer taken te verwerken binnen een kortere tijd. Daarnaast is de processor ook voorzien van een geavanceerd koelsysteem dat zorgt voor een efficiënte koeling van de processor, zodat uw prestaties optimaal blijven. De AMD RYZEN 7 5800X AM4-processor is compatibel met de meeste moderne moederborden. Hierdoor kunt u de processor eenvoudig installeren in uw systeem. U krijgt ook toegang tot de laatste technologieën zoals PCI Express 4.0 en AMD StoreMI technologie, waardoor u de best mogelijke prestaties krijgt bij het gamen. De processor heeft ook een aantal geavanceerde functies zoals ondersteuning voor AMD SenseMI-technologie, AMD Turbo Core-technologie en AMD Precision Boost-technologie. Dankzij deze technologieën kunt u de prestaties verbeteren en meer energiezuinigheid bereiken.

5. Processor AMD RYZEN 5 5600X 3 7Ghz 32 MB AM4.

5/5

AMD Ryzen 5 5600X is een krachtige processor die optimale prestaties levert voor zowel gaming als contentcreatie. Met de Zen3-architectuur en zes cores krijg je een krachtige processor met een hoge prestatiecapaciteit. De processor heeft 32MB L3-cache, waardoor de processor snelle prestaties kan leveren. Deze processor is geschikt voor moederborden met Socket AM4 en biedt een kloksnelheid van 3700 MHz met een turbo-modus tot maximaal 4600 MHz. De processor heeft een zeer energie-efficiënte werking, waardoor hij ook goed presteert bij lage toerentallen. De processor is ideaal voor intensieve gaming, video-editing en videobewerking. De AMD Ryzen 5 5600X is voorzien van verschillende geïntegreerde functies, waaronder het Cache en Memory Management-systeem, dat de prestaties van de processor verbetert. De processor heeft ook ondersteuning voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10 en Linux.

6. AMD Ryzen 7 5700X Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5700X processor is een geavanceerd product met unieke technologie. Met acht cores/16 threads, is deze processor uitstekend geschikt voor zware taken zoals gaming, video editing en andere zwaarbelaste taken. Het is een processor met een hoge prestatie-efficiëntie die een bijzonder hoge prestatie levert met een laag energieverbruik. Het is een socket AM4 processor die werkt op een kloksnelheid van 4600 MHz, met een turbo-modus tot maximaal 4000 MHz. Hiermee kunt u de prestaties van uw systeem aanzienlijk verhogen. Met de verhoogde kloksnelheid en automatische overklok-functie kunt u meer uit uw systeem halen. Bovendien bevat de processor geavanceerde beveiligingsfuncties, zodat uw systeem tegen cyberaanvallen en malware wordt beschermd.

7. Intel Core i7 10700F 2.9 GHz 8-kern 16 threads 16 MB cache LGA1200 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7 10700F is een 2.9 GHz 8-kern 16 threads processor met 16 MB cache. Het is gebouwd voor LGA1200 Socket-moederborden en is voorzien van een aantal geavanceerde technologieën die je prestaties naar een hoger niveau tillen. Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 zorgt voor een turboboost tot 4,8 GHz en Intel® Turbo Boost Technology 2.0 geeft u een turboboost tot 4,7 GHz. De Intel Core i7 10700F ondersteunt zowel DDR4-SDRAM als dual-channel geheugen met een maximumcapaciteit van 128 GB. Het is ook compatibel met verschillende PCI Express-configuraties, waaronder 1x16,2x8,1x8+2x4. Bovendien is de processor voorzien van ondersteuning voor geavanceerde instructie sets, zoals SSE4.1, SSE4.2 en AVX 2.0. De processor wordt geleverd in een retail verpakking die alle benodigde accessoires bevat.

8. AMD Ryzen 7 5800X3D Processor.

5/5

De AMD Ryzen 7 5800X3D processor is een krachtig apparaat dat is ontworpen om de belangrijkste taken van de moderne computergebruiker aan te kunnen. Het biedt acht cores/16 threads met een kloksnelheid van 3400 MHz en een turbo-modus tot maximaal 4500 MHz. Met deze krachtige prestaties kunnen gebruikers hun gamingervaring, multitasking, videobewerking en andere computeertaken verbeteren. De AMD Ryzen 7 5800X3D processor is gemaakt met de nieuwste technologieën, waaronder een verbeterde 7nm Zen 3-architectuur, een verbeterde I/O-architectuur en een verbeterde Infinity Fabric-interconnect. Deze technologieën zorgen ervoor dat de processor voldoende kracht biedt om zwaardere taken aan te kunnen. Bovendien is de processor uitgerust met de AMD Precision Boost Overdrive-technologie, waarmee gebruikers hun systeemprestaties nog verder kunnen verbeteren.

9. Intel Core i7 13700K Processor 3.4 GHz (5.4 GHz) 16 core 8P+8E 24 threads 30 MB cache LGA1700 Socket doos.

5/5

De Intel Core i7-13700K processor is een krachtige processor die gebruik maakt van de LGA1700 Socket box. De processor heeft een frequentie van 3,4 GHz (5,4 GHz met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0) en heeft 16 cores, 8P+8E 24 threads en een cachegeheugen van 30 MB. Hiermee zorgt de processor voor een uitstekende prestatie voor zowel pc's, tablets als workstations. De Intel Core i7-13700K heeft een dubbelkanaals geheugen dat maximaal 128 GB ondersteunt. Daarnaast ondersteunt de processor zowel DDR4-SDRAM als DDR5-SDRAM geheugen. Voor de grafische prestaties is de processor voorzien van een Intel UHD Graphics 770 met Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1. Deze grafische adapter heeft een basisfrequentie van 300 MHz. Daarnaast heeft de processor PCI Express slots versie 4.0 en 5.0. De Intel Core i7-13700K processor is de ideale processor voor het optimaliseren van prestaties op pc's, tablets en workstations. De processor biedt een uitstekende performance, een dubbelkanaals geheugen dat maximaal 128 GB ondersteunt, en grafische prestaties via de Intel UHD Graphics 770.

10. zb_mp_Producttitel_10]

5/5

De Intel Core i9-13900K is een robuuste processor voor desktops, met een processorfamilie van Intel® Core™ i9 en een processor socket van LGA 1700. De processor kan tot 128 GB intern geheugen ondersteunen, met geheugentypen zoals DDR4-SDRAM en DDR5-SDRAM. Met een ingebouwde grafische adapter van Intel UHD Graphics 770 kunt u genieten van videoweergave met een Embedded DisplayPort (eDP) 1.4b, DisplayPort 1.4a en HDMI 2.1. De Intel Core i9-13900K ondersteunt PCI Express slots met een versie van 4.0 en 5.0 en biedt Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency van 5,7 GHz en Intel® Thermal Velocity Boost Frequency van 5,8 GHz. Deze processor is uitermate geschikt voor zwaardere taken en biedt een stabiele prestatie voor PC/Client/Tablet, Workstation en gaming.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste processor

Voor het selecteren van de 10 beste processor hebben wij alle producten nauwkeurig geanalyseerd. We hebben hierbij naar de samenstelling, praktisch gemak en de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Aan de hand van die criteria hebben wij uiteindelijk de 10 beste processor aan kunnen wijzen. Hierbij hebben we overigens ook nog met een schuin oog naar de beoordelingen van andere kopers gekeken.

Ja, deze processor review is 100% betrouwbaar. Dit komt onder andere doordat wij het onderzoek volledig zelf verricht hebben. Bovendien zouden wij zelf ook de producten kopen die wij je in dit artikel aanraden.

Ja, wij hebben ervoor gekozen om 100% onafhankelijk te werken. Dit houdt onder andere in dat wij niet met bedrijven of merken samenwerken. De 10 processor die wij aanraden, verdienen simpelweg een plekje in deze top 10.

Onze laatste woord over processor

Je bent dus nu aan de beurt! Met deze top 10 producten in gedachten ben je meer dan goed voorbereid om de beste processor uit te kiezen. Je hoeft niet meer heen en weer te zoeken naar reviews, aangezien je nu alle informatie hebt. Hierdoor ben je goed geinformeerd en maak je een weloverwogen keuze, zodat je er zeker van bent dat je de beste processor in huis haalt. Neem dus gauw een beslissing, want er is genoeg keuze om uit te kiezen!

Tips voor het uitkiezen van de beste processor

Het uitkiezen van de beste processor is niet makkelijk. Je hebt met een divers aanbod te maken, de verschillen zijn aanzienlijk en je doet de aankoop niet dagelijks. Juist deze redenen waren voor ons de overtuiging om dit artikel op te stellen. Graag geven we dit artikel nog meer waarde mee. Hoe? Door hieronder de beste tips voor het uitkiezen van de beste processor met je te delen:

Denk goed over je wensen en voorkeuren na

Het is allereerst belangrijk om goed over je wensen en voorkeuren na te denken. Waar en waarvoor wil je precies je nieuwe processor gebruiken? Hoe wil je je nieuwe processor idealiter gebruiken? Door over dergelijke vragen na te denken, maak je alvast een flinke schifting in het aanbod.

Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Heb je al naar bovenstaande 10 processor gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat elk processor zijn eigen prijskaartje heeft. De prijzen lopen behoorlijk uiteen, dus denk op voorhand goed over je budget na. Dat stelt je in staat om snel tot de beste koop binnen je budget te komen.

Ga altijd voor kwaliteit processors

Kies je voor een processor van inferieure kwaliteit? Dan moet je spoedig een nieuwe processor kopen. De processor van inferieure kwaliteit gaan simpelweg slechts voor een korte periode mee. Mede daarom raden wij je aan om altijd voor kwaliteit te gaan. Daar heb je op termijn in je kantoor het meeste baat bij.