Bestekantoorkeuzes.nl

  1. externe harde schijf

De top 10 beste externe harde schijf van 2024

Als je op zoek bent naar een externe harde schijf, schrik je misschien wel van het grote aanbod. De keuze kan dan beangstigend groot zijn. Welke is het beste voor jouw doeleinden? Waar moet je op letten? In dit artikel helpen we je met het vinden van de beste externe harde schijf. We hebben de top 10 producten voor je op een rijtje gezet, zodat je de juiste keuze kunt maken. Neem je tijd, lees ons artikel en kies de externe harde schijf die het beste bij je past.

Beste externe harde schijf kopen? Dit zijn de beste externe harde schijf van 2024

Heb je interesse om een nieuwe externe harde schijf te kopen? Verstandig. Je geniet met één van de beste externe harde schijf van veel gemak, maar wat is nou de beste externe harde schijf van dit moment? Die vraag staat in dit artikel centraal. In dit artikel beantwoorden wij deze vraag voor je aan de hand van een top 10.

Als je een nieuwe externe harde schijf wilt kopen, moet je vooral kritisch zijn. Je moet kritisch naar de verschillende varianten kijken, maar ook naar je voorkeuren en wensen. Om met je de koop van de beste externe harde schijf te helpen, hebben wij een top 10 voor je samengesteld. Neem de productreviews door en neem ook onze tips door. Dat stelt je in staat om snel de beste externe harde schijf uit te kiezen.

Laatste aanpassing: 25 jul. 2023

Kun je een voorliefde voor kantoorartikelen hebben? Het klinkt mogelijk apart, maar het is absoluut mogelijk. Zelf word ik helemaal gek van de mooiste artikelen voor op het kantoor. Deze artikelen maken mij blij en laten me ook efficiënter werken. Graag wil ik dat óók voor jou voor elkaar krijgen. Samen met een team van andere specialisten werk ik daarom dagelijks aan Bestekantoorkeuzes.nl.

30 jun. 2023

Marijn de Jong

De 3 beste externe harde schijven uitgelicht

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan raden wij je aan om voor één van de 3 beste externe harde schijf te kiezen. Deze drie varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Dit is te danken aan het praktische gemak, de samenstelling en ook de prijs-kwaliteitsverhouding. Zolang je voor één van deze 3 externe harde schijf kiest, doe je volgens ons de beste aankoop.

1. Oyen Digital Avastor HDX PRO C 4TB Dual USB-C External Hard Drive with LockBox (HDXP-C-4T-LB).

5/5

De Avastor HDX PRO C heeft een opslagcapaciteit van 4TB en is uitgerust met twee USB-C poorten voor hogere snelheden. Met deze poorten kunnen gebruikers de harde schijf aansluiten op een laptop of een desktopcomputer, waardoor er snellere back-ups en overdracht van gegevens mogelijk zijn. De Avastor HDX PRO C is ook uitgerust met een LockBox, zodat gebruikers hun gegevens kunnen beveiligen met een wachtwoord. De LockBox zorgt ervoor dat alleen de gebruiker toegang heeft tot de gegevens op de externe harde schijf. Daarnaast biedt de LockBox ook een extra beveiligingstechnologie met dubbele encryptie, zodat de gegevens veilig zijn tegen ongewenste toegang.

2. Seagate Expansion USB 3.0 Externe Harde Schijf 1 TB.

5/5

De Seagate Expansion is een krachtige externe harde schijf die met een snelheid tot 5Gb/s data kan verzenden. U kunt de schijf ook gebruiken om bestanden te delen en te synchroniseren met andere apparaten. De schijf is voorzien van een USB 3.0-aansluiting, waardoor u het gemakkelijk kunt aansluiten op uw pc of Mac. Met de Seagate Expansion kunt u ook bestanden beveiligen met versleuteling, zodat alleen u toegang heeft tot uw gegevens. De schijf heeft ook een ingebouwde energiebeheerfunctie, waardoor u geen last heeft van stroomuitval. U kunt de schijf ook draadloos gebruiken met een wifi-verbinding en uw bestanden overal ter wereld streamen. U hoeft alleen maar een internetverbinding te hebben.

3. Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf 1TB.

5/5

De Western Digital Elements Portable Externe Harde Schijf biedt je ongelofelijk veel ruimte om al je bestanden, foto's, filmpjes en Back-ups op te slaan. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van 1TB en is bovendien uitgerust met USB 3.0 ondersteuning. Hiermee ben je verzekerd van een snelle en betrouwbare overdracht van bestanden. Je hebt dankzij het compacte formaat en de lichte constructie van de WD Elements Portable Externe Harde Schijf geen last van grote en zware apparaten. Met de USB-kabel kun je het apparaat makkelijk aansluiten op je laptop, desktop of tablet. De WD Elements Portable Externe Harde Schijf biedt je een veilige en betrouwbare opslag voor al je bestanden, foto's, filmpjes en Back-ups. Bovendien is de harde schijf beveiligd met een wachtwoord en een automatische back-up functie. Zo heb je altijd je bestanden bij de hand.

Nog eens 7 prima externe harde schijven

Heb je nog niet de perfecte externe harde schijf voor jezelf gevonden? Dan is het verstandig om ook onderstaande 7 productreviews even door te nemen. Ook deze 7 externe harde schijf voldoen aan de meeste van onze wensen en hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Neem de productreviews op je gemakje door en bepaal welke externe harde schijf het beste op je wensen aansluit.

4. Western Digital My Passport Externe Harde Schijf 2 TB.

5/5

Deze externe harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 2 TB, waarmee je makkelijk al je bestanden kunt opslaan. Je kunt bestanden overzetten met USB 3.0 of USB-C™ (met de meegeleverde kabels). Deze harde schijf is compatibel met Windows en Mac. De My Passport is ook voorzien van een unieke metalen behuizing, die zowel stijlvol als sterk is. Met de My Passport externe harde schijf kun je al je bestanden op een veilige manier opslaan en overal mee naartoe nemen. Je kunt eenvoudig back-ups maken van je bestanden en met behulp van de WD Discovery software zorg je ervoor dat alles beveiligd is. Ook kan je via deze software verbinding maken met je social media en cloudopslagservices. De opslagcapaciteit van 2 TB is meer dan voldoende om al je bestanden veilig te bewaren. En met de stijlvolle metalen behuizing is deze harde schijf ook nog eens een echte eyecatcher.

5. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf.

5/5

De Toshiba Canvio Basics 1TB Externe Harde Schijf biedt een enorme opslagcapaciteit en een snelle overdracht van bestanden. Met deze harde schijf kunt u eenvoudig al uw belangrijke bestanden opslaan en overal mee naartoe nemen. Het is ook een eenvoudige oplossing voor het delen van bestanden met andere computers. Het Toshiba Canvio Basics apparaat is ook uiterst betrouwbaar. Het heeft een speciale schokabsorberende constructie die beschermt tegen stoten en trillingen, zodat uw bestanden veilig zijn. Bovendien heeft de harde schijf een geweldige levensduur, waardoor u jarenlang van uw bestanden kunt genieten. De harde schijf is ook eenvoudig te installeren. U hoeft alleen de USB-kabel aan te sluiten en de software te installeren, en u bent klaar om te gaan!

6. Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB.

5/5

Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB is een uiterst betrouwbare opslagoplossing voor al uw data. De harde schijf is ontworpen met een USB 3.0-interface, waardoor u profiteert van een snelle, betrouwbare overdracht van grote bestanden. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 2 TB en biedt voldoende ruimte voor al uw foto's, video's en andere bestanden. Dankzij de kleine, draagbare vormfactor, is de Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB gemakkelijk mee te nemen. De harde schijf is voorzien van een USB-aansluiting en is compatibel met bijna alle pc's. De harde schijf is ook voorzien van een zwarte kleur, wat een stijlvolle uitstraling geeft aan uw apparaat. Bovendien heeft de harde schijf een stroomvoorziening via USB, waardoor u het apparaat overal kunt gebruiken. Met de Toshiba Canvio Basics Externe harde schijf 2TB bent u verzekerd van een betrouwbare opslagoplossing.

7. Western Digital Elements Desktop Externe harde schijf 6 TB.

5/5

De Western Digital Elements Desktop Externe Harde Schijf 6 TB biedt een gebruiksvriendelijke oplossing voor al uw opslagbehoeften. Met een capaciteit van 6 TB is er meer dan genoeg ruimte voor al uw bestanden, zoals foto's, muziek, video's en documenten. De harde schijf is uitgerust met USB 3.0, waardoor u kunt genieten van snelle overdrachtssnelheden, tot wel 10x sneller dan USB 2.0. De WD Elements Desktop is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Er is geen software of configuratie vereist - gewoon inpluggen en klaar is kees. Dit maakt de harde schijf perfect voor Windows®-pc's. Met behulp van de WD Discovery™-software kunt u ook eenvoudig back-ups maken van al uw bestanden en bestanden delen met uw sociale netwerken en populaire cloud-opslagdiensten. Dankzij de robuuste schokbestendigheid is uw data veilig en beschermd, waar u ook bent.

8. Western Digital My Passport Mac Externe Harde Schijf - 4 TB.

5/5

De My Passport for Mac 4TB is de perfecte harde schijf voor mensen die veel onderweg zijn. Met de kleine, dunne behuizing weegt de schijf slechts 210 gram. De harde schijf is compatibel met Mac-apparaten en wordt geleverd met beide een USB-C en een USB-A kabel. Op deze manier kan je de schijf gebruiken op zowel oude als nieuwe Mac-modellen. Met de Time-Machine-software kan je gemakkelijk een automatische back-up instellen, zodat je bestanden nooit verloren gaan. Daarnaast zit er ook WD Discovery™ software bij de schijf. Met deze software kan je wachtwoordbeveiliging instellen, zodat je alles veilig en versleuteld kunt bewaren. Met de software kan je bovendien ook verbinding maken met je social media- en cloudopslagservices en hier back-ups van maken. Ook (automatische) back-ups maken is geen probleem met de WD-backupsoftware.

9. Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf 8 TB PC en Mac.

5/5

De Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf 8 TB PC en Mac is de perfecte oplossing voor al uw opslagbehoeften. Met een opslagcapaciteit van 8TB, is er genoeg ruimte om al uw bestanden op te slaan. De schijf is ontworpen met een plug-and-play-functie waardoor uw bestanden binnen enkele seconden toegankelijk zijn. Met de SuperSpeed USB 3.0-interface kunt u bestanden met hoge snelheden overbrengen. De schijf is compatibel met zowel Windows- als Mac-besturingssystemen, waardoor u de schijf gemakkelijk kunt aansluiten op uw bestaande computer. De Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf 8 TB PC en Mac is ontworpen met een stijlvolle behuizing die uw bestanden beschermt tegen schade door stof en vocht. De schijf is bovendien uitgerust met een slimme energiebesparingsfunctie, waardoor uw schijf op energiebesparende wijze werkt als u niet actief bestanden verplaatst. Met de Seagate Expansion Desktop Drive Externe Harde Schijf 8 TB PC en Mac kunt u uw bestanden gemakkelijk overzetten, back-ups maken, of extra ruimte creëren op uw computer. U kunt met een gerust hart uw gegevens op de schijf opslaan, aangezien deze is uitgerust met een avancierte, geïntegreerde software voor data-encryptie.

10. zb_mp_Producttitel_10]

5/5

De LaCie Rugged Mini 2TB is een krachtige en betrouwbare externe harde schijf. De schijf is voorzien van een rubberen hoes en hiermee is hij bestand tegen stoten, vallen, regen en druk. Zelfs wanneer je er met een auto van een ton overheen rijdt, zal de schijf nog steeds optimaal functioneren. Door het compacte formaat kun je deze schijf makkelijk meenemen. De geïntegreerde AES 256-bits encryptie biedt een extra beschermingslaag tegen onbevoegde toegang. De LaCie Rugged Mini 2TB is daarom ideaal voor reizigers die hun kostbare gegevens willen beschermen. Ook fotografen, videomakers en andere gebruikers die grote bestanden moeten verplaatsen, kunnen er veel voordeel uit halen. Met USB-A connectiviteit is het kopiëren van bestanden zeer snel. Daarnaast biedt LaCie een beperkte garantie van 2 jaar en 2 jaar Rescue Data Recovery Services voor extra gemoedsrust.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste externe harde schijf

Voor het selecteren van de 10 beste externe harde schijf hebben wij alle producten nauwkeurig geanalyseerd. We hebben hierbij naar de samenstelling, praktisch gemak en de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Aan de hand van die criteria hebben wij uiteindelijk de 10 beste externe harde schijf aan kunnen wijzen. Hierbij hebben we overigens ook nog met een schuin oog naar de beoordelingen van andere kopers gekeken.

Ja, deze externe harde schijf review is 100% betrouwbaar. Dit komt onder andere doordat wij het onderzoek volledig zelf verricht hebben. Bovendien zouden wij zelf ook de producten kopen die wij je in dit artikel aanraden.

Ja, wij hebben ervoor gekozen om 100% onafhankelijk te werken. Dit houdt onder andere in dat wij niet met bedrijven of merken samenwerken. De 10 externe harde schijf die wij aanraden, verdienen simpelweg een plekje in deze top 10.

Onze laatste woord over externe harde schijf

Na het lezen van dit artikel weet jij precies waar je op moet letten bij het kopen van een externe harde schijf. Kijk naar je eigen behoeften, en kies de harde schijf die daarin voorziet. Door deze stappen te volgen, en de top 10 in achting te nemen, hoef je nooit bang te zijn voor een verkeerde investering. Laat je daarom niet te lang afschrikken, en grijp je kans door vandaag nog een van de beste externe harde schijven te kopen. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Tips voor het uitkiezen van de beste externe harde schijf

Het uitkiezen van de beste externe harde schijf is niet makkelijk. Je hebt met een divers aanbod te maken, de verschillen zijn aanzienlijk en je doet de aankoop niet dagelijks. Juist deze redenen waren voor ons de overtuiging om dit artikel op te stellen. Graag geven we dit artikel nog meer waarde mee. Hoe? Door hieronder de beste tips voor het uitkiezen van de beste externe harde schijf met je te delen:

Denk goed over je wensen en voorkeuren na

Het is allereerst belangrijk om goed over je wensen en voorkeuren na te denken. Waar en waarvoor wil je precies je nieuwe externe harde schijf gebruiken? Hoe wil je je nieuwe externe harde schijf idealiter gebruiken? Door over dergelijke vragen na te denken, maak je alvast een flinke schifting in het aanbod.

Bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Heb je al naar bovenstaande 10 externe harde schijf gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat elk externe harde schijf zijn eigen prijskaartje heeft. De prijzen lopen behoorlijk uiteen, dus denk op voorhand goed over je budget na. Dat stelt je in staat om snel tot de beste koop binnen je budget te komen.

Ga altijd voor kwaliteit externe harde schijven

Kies je voor een externe harde schijf van inferieure kwaliteit? Dan moet je spoedig een nieuwe externe harde schijf kopen. De externe harde schijf van inferieure kwaliteit gaan simpelweg slechts voor een korte periode mee. Mede daarom raden wij je aan om altijd voor kwaliteit te gaan. Daar heb je op termijn in je kantoor het meeste baat bij.